12 mooi gelegen woningen

De woningen bestaande uit drie types

12 woningen
3 type woningen
Omringd door natuur
3 steden om de hoek

De woningen - Hoogsteen, Venema en Willemse


Je hebt in de Schoolstraat de keuze uit 3 typen woningen, verdeeld over twee kleinschalige blokken, haaks op elkaar aan een binnentuin. Aan het eind van de tuin parkeerplaatsen.

De woningen staan op de plek van de voormalige dorpsschool. Dat zie je nog een klein beetje terug in het speelse ontwerp van de architect: de raampartijen met een knipoog naar leslokalen, net als bij de oude school een langgerekt bouwvolume met een hoger deel en een lager deel. Goed voor het buurtgevoel: de woningen voor senioren, starters en gezinnen kijken allemaal uit op dezelfde, gezamenlijke tuin. Geen onderscheid in bouwstijl en kleurgebruik (frisgroene voordeuren en kozijnen), wel in indeling en aantal slaapkamers.

Leuk om te weten: de drie woningtypen zijn genoemd naar drie voormalige onderwijzers uit de prille begintijd van de school: Hoogsteen, Venema en Willemse.

2300063 - BruZan - Schoolstraat 3 - Vogelvlucht - def HR.jpg
2300063 - BruZan - Schoolstraat 3 - Gezinswoning - 03 2.jpg
2300063 - BruZan - Schoolstraat 3 - Seniorenwoning - 03 3.jpg
2300063 - BruZan - Schoolstraat 3 - Starterswoning - 03 4.jpg

De centrale binnentuin


Waar ooit kinderen speelden op het schoolplein, ligt nu een grote, gezamenlijke binnentuin. Bijna een klein parkje. Smaakvol aangelegd door landschapsarchitect Wilfried Reuvers van Bureau voor Groene Ruimtes. Daar zijn ze gespecialiseerd in idyllische, natuurlijk ogende tuinen, waar ook vogels, vlinders en insecten zich thuis voelen.

Ook bijzonder: het groenplan is uitgevoerd met hulp van de enthousiaste hoveniers van Groenzorg Norg. Dat is een zorginstelling in buurdorp Norg, waar mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking onder begeleiding aan het werk gaan, onder andere als tuinman.

De woningtypes


Je hebt in de Schoolstraat de keuze uit 3 typen woningen, verdeeld over twee kleinschalige blokken, haaks op elkaar aan een binnentuin. 

Belangstelling? Wij helpen je graag verder!


Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Schoolstraat Een!

Aanmelden